Прирачникот за превенција и третман на COVID-19

Колешките Д-р Андријана Трајкова, специјализант по пластична хирургија, Д-р Симона Саупунџија, специјализант по ОРЛ и Д-р Александра Георгиева, специјализант по кардиологија, дадоа свој придонес во ширење на релевантни докази (Препораки), кои не засегаат сите нас, здравствени работници, во врска со пандемијата со COVID-19, преведувајќи го Прирачникот за превенција и третман на COVID-19 (Handbook of COVID-19 Prevention and Treatment, издаден од The First Affiliated Hospital, Zhejiang University School of Medicine, Editor-in-Chief – Prof. Tingbo LIANG).

Во прилог е pdf форматот на Прирачникот, преведената верзија

Прирачник за Превенција и Третман на КОВИД19

Како и линкот до оригиналниот документ:

https://www.alnap.org/help-library/handbook-of-covid-19-prevention-and-treatment

Одговори

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *