Месечна Архива:: март 2020

0

Кардиоваскуларни аспекти за пациентите, здравствените работници и здравствениот систем во тек на COVID-19 пандемија

Драги колеги, Ви ставаме на располагање документ кој претставува превод на најновите (датум на “pre-print” 20 март 2020 година) збирни информации кои се однесуваат на COVID-19 инфекцијата и кардиоваскуларните аспекти, за пациентите, здравствените работници и здравствените системи. Поради актуелноста на проблемот, оваа “pre-print” верзија е достапна како целосен документ кој се објавува

0

ACTA MORPHOLOGICA

Драги колеги, Во прилог е новиот број на македонското медицинско списание ACTA MORPHOLOGICA, вториот волумен за 2019 година.  Во него, на 78 страни се поместени седум оригинални истражувачки трудови и два казуистички прикази, односно прикази на случаи. Ви посакуваме пријатно читање. Acta Morphologica 2019, 16 (2)-min