AAF-Салзбург медицински семинари Архива

0

Интернационални медицински семинари во Салзбург повторно со физичко присуство

Драги колеги, Се надевам дека веста  дека Интернационалните медицински семинари во Салзбург во организација на ААФ-ОМИ се отворени за наши лекари со физичко присуство почнувајќи од јули ќе ве израдува. Имено, ако ништо друго, обемната активност со “on-line” настава и активности кои ги организиравме во минатава година и пол покажаа дека ни

0

Интернационални ОМИнари во организација на ААФ-ОМИ

Медицински семинари во Салзбург, со краен рок на апликација до 31 мај 2021. Колеги согласно на епидемиолошката ситуација, семинарите се организирани во вид на ОМИнари. (on-line семинари). Линкот за пристап до страната со повеќе информации и можност за апликација Ви е познат: https://portal.openmedicalinstitute.org/dashboard AUGUST 2021 August 29–September 4, 2021 Psychiatry COURSE DIRECTORS

0

Интернационални медицински семинари во Салзбург за 2021 година

Драги колеги Независно од рестрикциите околу патувањата заради состојбата со COVID-19 пандемијата, поканата за апликација за Медицинските Интернационални семинари во Салзбург е отворена. Ве поканувам да аплицирате, се однесува на Семинарите за 2021 година, се надеваме рестрикциите тековно ќе се менуваат. Линкот за апликација на повеќето од вас ви е познат: www.aaf-online.org

0

Медицински семинари во Салзбург со краен рок на апликација 31 јануари 2020

Драги колеги, втората група медицински семинари во организација на Американско-Австриската Фондација, Отворен Медицински Институт се состои од девет семинари, од кои еден е со покана, додека останатите девет се со отворена апликација. На две недели пред крајниот рок за апликација, од Македонија има недоволно апликации за семинарите: Otology and Temporal Bone Surgery 

0

Медицински семинари во Салзбург со краен рок на апликација 15 октомври 2019

Драги колеги, Првата група на Медицинските семинари во Салзбург кои ќе се одржуваат во 2020 година е 15.0ктомври 2019. Вкупно се 12 семинари од избор. Приложени се на сликата подолу. Линкот за пријавување ви е познат: www.aaf-online.org No. Seminar Title Seminar Date & Application Deadline Medical Academic Partner & Information 1. Pathology

0

Последна група Медицински семинари во Салзбург за 2019 година

Почитувани колеги, Ви ја најавувам последната група на Медицинските семинари во Салзбург за 2019 година, чиј краен рок на апликација е 31 мај 2019 година. Достапни за апликација се вкупно 13 семинари (приложени во листата), секој може да аплицира на повеќе од еден семинар (се разбира доколку Ви се од интерес). Ве

0

ОМИ Извештај за 2017 година

Почитувани колеги За оние од вас кои се интересираат за видот и обемот на активностите на Американско-Австриската Фондација-Отворен медицински Институт, во прилог може да го најдете Годишниот извештај за 2017 година, кој заедно со другите годишни извештаи се наоѓа и на домашната страна на  ААФ-ОМИ:www.aaf-online.org, каде што може да најдете многу корисни информации,

0

Visiting professorship in Neonatology with Univ. prof. Friedrich Reiterer

On the Labor Day, May 1 2018 we had our fifth Visiting Professorship program held in Macedonia this time in Neonatology. OMI visiting lecturer was Univ. Prof. Friedrich Reiterer from Medical University Graz, Austria. Around 40 participants were there to hear what is considered as a state of art in the field.

0

МЕДИЦИНСКИ СЕМИНАРИ ВО САЛЗБУРГ – краен рок 31 јануари 2018

Драги колеги Во прилог е листата на Медицинските семинари во Салзбург кои го имаат крајниот рок за апликација до 31 јануари 2018 година. Има вкупно 10 семинари, а за неколку ви ги праќам и програмите. Веб страната за апликација ви е позната: www.aaf-online.org 15. Infectious Diseases CD: Roy M. Gulick, M.D. Co-CD:

0

МЕДИЦИНСКИ СЕМИНАРИ ВО САЛЗБУРГ ЗА 2018 ГОДИНА

Драги колеги, ви ја објавувам целата листа на Медицинските семинари во Салзбург во организација на Америчко-Австриската фондација-Отворен Медицински Институт, со првиот краен рок за апликација 15 октомври 2017 година, вкупно 14 од различни медицински области. Линкот за аплицирање ви е добро познат: http://www.aaf-online.org/index.php/dates-topics-2018.html No. Seminar Title Seminar Date & Application Deadline Medical