Венски тромбемболизам кај пациенти- стратификација и превенција

Акутниот венски тромбемболизам (ВТЕ) е сериозно, потенцијално фатално нарушување. Претставува честа  компликација кај хоспитализирани болни, но се јавува и кај здрава популација.

Одговори

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *