13 – ти Март 2008 Светски ден на заштита на бубрежното здравје ( World Kidney Day )

Годинава по трет пат Меѓународната нефролошка заедница го декларира вториот четврток во месец март како Светски ден на бубрезите.  13 – ти Март ( четврток) 2008 год. е одбележан во повеќе од 60 земји ширум светот. И Р. Македонија е една од земјите кои и годинава го одбележија овој значен ден …

Одговори

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *