Медицински семинари во Салзбург со краен рок на апликација 31 јануари 2020

Драги колеги, втората група медицински семинари во организација на Американско-Австриската Фондација, Отворен Медицински Институт се состои од девет семинари, од кои еден е со покана, додека останатите девет се со отворена апликација.

На две недели пред крајниот рок за апликација, од Македонија има недоволно апликации за семинарите:

Otology and Temporal Bone Surgery 

Bone and Joint surgery

Otolaringology

Во прилог се програмите на наведените семинари, сите заинтересирани имаат сеуште време да аплицираат

Линкот Ви е познат: https://portal.openmedicalinstitute.org/dashboard

Доколку сакате повеќе информации, следете го следниот линк: www.aaf-online.org

За ESU/ Weill Cornell Master Class in Urology, како што знаете крајниот рок за апликација е 8 март 2020.

16. Otology and Temporal Bone Surgery
CD: Samuel Selesnick, MD
Co-CD: Gerhard Rasp, MD
May 3-9
Apply
Deadline
31.01.2020
Speakers & Topics Schedule 
Weill Cornell Medicine-NYP
General Hospital of Salzburg
17. High Level Meetings on Access to Medicines
CD: Kiti Kajana, BSc, BA, MPH 
May 10-16
By Invitation only
Speakers & Topics Schedule
OMI Seminar
18. Maternal and Infant Health
CD: Richard Polin, MDCo-CD: Friedrich Reiterer, MD
May 17-23
Apply
Deadline
31.01.2020
Speakers & Topics Schedule
Columbia University-NYP
Medical University of Graz
19. General Surgery
CD: Michael Lieberman, MD
Co-CD: Bela Teleky, MD
May 24-30
Apply
Deadline
31.01.2020
Speakers & Topics Schedule
Weill Cornell Medicine-NYP
Medical University of Vienna
20. Bone and Joint Surgery

CD: Russell Windsor, MD
Co-CD: Reinhard Windhager, MD
May 31-June 6
Apply
Deadline
31.01.2020
Speakers & Topics Schedule
Hospital for Special Surgery
Medical University of Vienna
21. Otolaryngology
CD: Michael Stewart, MDCo-CD: Gerhard Rasp, MD
June 14-20
Apply
Deadline
31.01.2020
Speakers & Topics Schedule
Weill Cornell Medicine-NYP
General Hospital Salzburg Seminar
22. Pediatric Emergency Medicine, CME
CD: Mirna M’Farrej, MDCo-CD: Burkhard Simma, MD
June 21-27
Apply
Deadline
31.01.2020
Speakers & Topics Schedule
Children’s Hospital of Philadelpia
Children’s Hospital Feldkirch
23. ESU/ Weill Cornell Master Class in Urology
CD: Douglas Scherr, MDCo-CD: Chris Chapple, MD
June 28-July 4
Apply
Deadline
08.03.2020
Speakers & Topics Schedule
Weill Cornell Medicine-NYP
Sheffield Hallam University
24. Cardiology
CD: Robert Kim, MD
Co-CD: Gerald Maurer, MD
July 5-11
Apply
Deadline
31.01.2020
Speakers & Topics Schedule
Weill Cornell Medicine-NYP
Medical University of Vienna

Bone_Joint_Surgery_Curriculum Otolaryngology_Curriculum Otology and Temporal Bone Surgery Speakers 2020

Otolaryngology_Curriculum

Bone_Joint_Surgery_Curriculum

Одговори

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *