Медицински семинар во Салзбург на тема “Law and Health”

Медицинскиот семинар во Салзбург “Law and Health” кој за прв пат се одржува оваа година, ќе се одржи во терминот од 29 октомври до 4 ноември 2017 година.

Семинарот припаѓа во групата на напреднати семинари, наменет е за “”AAF-OMI Fellows”, односно лица кои се веќе инволвирани во програмата и посетиле најмалку еден семинар во изминатиов период.

Но, исто така значаен факт за кого е наменет овој семинар “Law and Health”, кој е дел од “The Leadership Program” семинарите е дека е наменет на лица кои се на лидерски позиции во здравствениот систем, или тн. “Policy-decision makers”, односно кои имаат интерес во Medical Leadership, Public Health и Legal Aspects of Health.

Семинарот се организира во соработка со The University of Maastricht and ASPHER. The course director will be Robert Otok from ASPHER.

Четири топици се предмет на овој Семинар:

– Using law and policy effectively in Public Health

– Legal Issues of Digital Health

– EU & Comparative Health Law in Case Studies

– Human Rights in Patient Care (HRPC)

Крајниот рок за апликација е 10-ти септември, 2017.

Селекцијата ќе биде направена на 15-ти септември, 2017.

Линкот ви е добро познат на сите:

http://www.aaf-online.org/index.php/dates-topics-2017.html

5. Law and Health
CD: TBA
Oct. 29 – Nov 4
10.09.2017
Apply
Speakers & Topics
Schedule
OMI-Maastricht University-ASPHER Seminar

Информацијата ја споделува Марија Вавлукис

Одговори

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *