Примена на инхалатори со бројач на дози, спејсери и небулајзери (втор дел)

Механизмите за испорака на лекови кои се во форма на аеросоли се есенцијални во лекувањето на респираторните пореметувања (како астма, ХОББ, цистична фиброза, пулмонална артериска хипертензија – ПАХ, инфективни заболувања на белодробиетo.

Помошните уреди за инхалација генерално спаѓаат во две категории: спејсери и комори …

3 Responses до “Примена на инхалатори со бројач на дози, спејсери и небулајзери (втор дел)”
  1. Даниел напиша:
    • apdomen_admin напиша:
  2. testime напиша:

Одговори

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *